VERGİ LEVHASI TASDİKİ
VERGİ LEVHALARI Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden alınacaktır. Gelir Vergisi mükellefleri 1/NİSAN tarihten itibaren 31/MAYIS’a kadar, Kurumlar Vergisi Mükellefleri ise 1/MAYIS tarihten itibaren 31/MAYIS’a kadar, Barkodlu olarak alabilecektir. (VUK 408 sayılı Genel Tebliğ) Elektronik ortama alınan vergi levhaları mükellefin işyerlerinde bulunacaktır. (Yeteri kadar çoğaltılarak Merkez, Şube, Fabrika ve diğer yerlerde bulundurulacaktır.)
Meslek mensuplarımız, Vergi Levhalarının bildirimini vergi dairesine yapmayacaklar!
Vergi Levhaları GİB İnternet sitesinden aşağıda belirttiğimiz yol izlenerek alınacaktır..
A) GİB'in www.gib.gov.tradresine giriş yapınız.
B) İnternet Vergi Dairsei seçeneğini tıklayınız.
C) GİRİŞ butona basınız. (Bu buton takvimin üstündedir).
D) E-beyanname gönderdiğiniz ve size ait olan kullanıcı kodu, parola ve şifrenizi yazarak giriş butonuna basınız. (Vergi Dairesinden şifre alan müşteriniz varsa; müşteriniz kendi kullanıcı kodu, parola ve şifresini girecektir.)
E) Giriş yapıldıktan sonra gelen sayfadaki SORGULAMA butonuna basınız. VERGİ LEVHASI BİLGİLERİ seçeneğini tıklayınız.
F) Gelir Vergisi Mükellefleri için, Mükellef Vergi Kimlik Numarası ve TC Kimlik Numarasını birlikte giriniz. (Adi ortaklıkta, kollektif şirket ortaklığında her ortak için ayrı ayrı giriniz)
G) Kurumlar Vergisi Mükellefleri için (Anonim Şirket - Limited Şirket) Şirketin Vergi Kimlik Numarası (Hesap Numarası) girilecektir. Kurumlar Vergisi mükellefleri için T.C. Kimlik numarası bölümü boş bırakılacaktır.
H) Vergi Levhasını oluşturunuz. İstediğiniz rengi seçerek yeterli sayıda son üç yıla ilişkin barkodlu VERGİ LEVHASINI bastırınız. Gereğinde daha sonra kullanmak üzere kopyasını bilgisayarınızda saklayınız.
Vergi Levhaları konusunda daha detaylı bilgileri 408 Sayılı VUK Genel Tebliğinden edinebilirsiniz.